Paul de România a fost eliberat de judecătorii francezi și pus sub control judiciar până când instanța din Paris decide dacă îl extrădează sau nu

15 septembrie 2022, 17:36

Judecătorii francezi au amânat luarea unei decizii privind extrădarea, după ce Paul de România a acuzat că în țară a avut parte de un proces abuziv.

Francezii au cerut autorităţilor române o serie de documente care ar trebui să fie transmise la Paris până la 9 noiembrie.

În urmă cu aproape trei luni, Paul al României a fost prins în Paris.

El a fost condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor de la fosta Fermă Regală din Băneasa.

Paul al României este al patrulea inculpat din dosarul Ferma Băneasa care a fugit din țară înainte de sentință.

Acuzaţiile procurorilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 – 2013, pentru obținerea unor bunuri de mare valoare, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul de România.

CITIȚI ȘI: Condamnări la închisoare în dosarul Ferma Băneasa pentru Remus Truică, Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein. Paul al României, condamnat și el, dat în urmărire internațională

În luna iunie, Paul al României a fost prins la Paris, unde a fost reținut.

„În 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, conform MAI.

Prinţul Paul al României era urmărit internaţional, după ce a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa.

În dosar, Curtea de Apel Braşov i-a condamnat la pedepese cu executare pe Paul Lambrino (trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice), pe omul de afaceri Remus Truică (şapte ani), şi pe cetăţenii israelieni Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Prinţul Paul a fugit din România imediat după ce a fost condamnat definitiv la închisoare, iar primele informaţii arătau că s-ar fi aflat în Portugalia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Paul de România nu va fi extrădat din Franţa. Decizie definitivă la Paris