Pești morți pe Bega din cauza lipsei de oxigen și a creșterii cantității de amoniu din apă

31 mai 2022, 12:18

Specialiștii au constatat apoi care ar fi cauza dezastrului: ploile abundente din ultimele zile au adus prea multă apă în staţia de epurare, care n-a mai făcut față. În aceste condiții, inclusiv apa ne-epurată s-a vărsat direct în Bega.

Primii pesti morți au fost vãzui pe canalul Bega în urmă cu câteva zile, imediat ce în vestul țării au început ploile abundente. Iar de la o zi la alta a crescut numărul peștilor care pluteau pe luciul apei. La ecluza Uivar s-au adunat cei mai mulți și a început sã miroasã insuportabil.

Luci Musuroi, comisatr sef- Garda de Mediu Timiș: În aceastã perioadã au fost ploi abundente atât în oraș, cât și în județ, iar stația de epurare a intrat pe bypass. Adicã, practic a reținut doar curățierul pe grãtare, restul a mers pe direct.

Echipe de la Garda de Mediu și Administrația Apelor Române Banat au preluat mai multe probe din apa și le-au examinat în laborator. Din primele date, nu ar fi vorba despre poluare intenționată.

Muncitorii de la Apele Române Banat au început să strânga peștii morți. Vor fi incinerați. A fost ridicat și un stăvilar pentru ca peștii morți să nu ajungă și în Serbia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite