Pe urmele vikingilor. Un sejur în Danemarca porneşte de la 600 de euro de persoană
29 Iunie 2017, 09:42 (actualizat 29 Iunie 2017, 10:23)
(actualizat 29 Iunie 2017, 10:23) | Știrile TVR

Danemarca are în spate o istorie cu care se mândrește și se numără printre cele mai sigure și mai luxoase destinații europene. Urmașii vikingilor sunt cunoscuți ca adepți ai stilului sănătos în ceea ce privește mișcarea, sportul și alimentația. O invitație selectă din partea lui Eugen Rusu.

Astăzi descoperim oraşe încărcate de istorie, dovezi incontestabile ale vikingilor, ne plimbăm pe coaste şi  savurăm bucătăria daneză.

Ne oprim mai întâi în Copenhaga, unde veţi vedea construcţii cu arhitectură elegantă, atracţii şi obiective turistice unice şi, mai ales, străzi invadate de biciclişti.

Bucuraţi-vă de curăţenie, de oameni cu bun simţ şi respect ieşite din comun şi de locurile care par desprinse din vremurile medievale! În centru găsiţi un muzeu viu, Grădina Botanică, ce deţine cea mai mare colecţie de plante din Danemarca. Vizitaţi Palatul Amalienborg, ce deţine alte patru construcţii micuţe de tip rococo, identice la exterior, dar foarte diferite la interior, construite ca reşedinţă pentru familia regală daneză. Treceţi pe la Palatul Christiansborg, în care s-au descoperit rămăşite ale vechilor construcţii, iar resturile fortăreţei şi siturile cetăţilor pot fi admirate într-o expoziţie realizată în interiorul palatului.

Dacă vă pasionează istoria vikingilor, trebuie să vizitaţi oraşul Aarhus, cel mai vechi oraş din Scandinavia. Săpăturile arheologice au descoperit numeroase artefacte şi situri ce datează din secolul VIII. În Aarhus, istoria se îmbină perfect cu marea, parcurile naturale pline de vegetaţie, tradiţiile şi obiceiurile localnicilor, satele de pescari şi frumuseţea virgină. În centrul vechi şi în muzeul în aer liber se găseşte un sit realizat din construcţii vechi colectate din toată ţara şi cea mai înaltă şi lungă catedrală din Danemarca, Aarhus Domkirke.

La Odense veţi descoperi muzee cu expoziţii unice în Europa, galerii de artă daneză şi artă constructivistă, clădiri clasice şi elegante, zone comerciale de unde puteţi alege suveniruri, obiecte de decoraţiuni somptuoase şi haine tradiţionale. Pasionaţii de antichităţi sunt aşteptaţi pe strada Nedergade, pavată cu rocă şi brodată cu căsuţe din lemn.

Pe coasta daneza, vă puteţi relaxa pe aproape 5000 de km de plajă cu nisip fin şi ape curate. Veţi găsi trasee pentru biciclişti şi văi pe care le puteţi străbate la pas, sate pitoreşti, conace istorice şi mori de vânt.