Peisaj de iarnă veritabilă pe Transalpina
21 Octombrie 2020, 12:57
(actualizat 21 Octombrie 2020, 13:03)

Unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa, Transalpina s-a închis deja. Nici nu-i de mirare, pentru că în zona este iarnă în toată regula. La peste două mii de metri altitudine zăpadă face din peisaj unul de poveste. Câțiva turiști au avut norocul să admire totul.

Transalpina a fost învăluită, în ultimele zile, într-un peisaj de iarnă veritabilă.

Deși stratul de zăpadă nu măsoară mai mult de câțiva centimetri, tabloul este unul impresionant. Iar cei câțiva turiști pasionați de fotografie s-au și grăbit să îl surprindă. Au trebuit să o ia la pas, pentru că șoseaua este închisă.

Decizia de a închide șoseaua nu i-a bucurat pe cei care au afaceri în zonă, pe cabanierii din Rânca și pe comercianți. Aceștia susțin că drumul mai putea rămâne deschis pentru că zăpada a fost puțină și s-a topit repede.

Cel puțin până în mai, anul viitor, șoseaua care leagă Rânca de Obârșia Lotrului rămâne închisă. Anul acesta, pentru că vremea a fost mult mai călduroasă și fără precipitații, Transalpina a fost deschisă la sfârșitul lunii mai, cu 10 zile mai devreme decât termenul stabilit inițial.