Pelerinaj de Sfânta Maria. Mii de credincioși catolici s-au rugat la Mănăstirea Maria Radna
08 Septembrie 2018, 19:23 (actualizat 08 Septembrie 2018, 19:39)
(actualizat 08 Septembrie 2018, 19:39) | Știrile TVR

Credincioşi din toată ţara sărbătoresc astăzi Naşterea Maicii Domnului sau, cum se spune în popor, Sfânta Maria Mică. Ca în fiecare an, în Arad a avut loc cel mai mare pelerinaj din vestul României. Zeci de mii de pelerini s-au rugat la Mănăstirea Maria Radna, din Lipova, cel mai vechi lăcaş de cult catolic din vestul țării, ridicat în urmă cu şapte secole.

Oameni din toată țara, dar și din străinătate, au venit să se roage la Basilica Papală Maria Radna din judeţul Arad și să celebreze Naşterea Maicii Domnului. Unii au mers pe jos mai bine de 150 de kilometri, în semn de smerenie.

Nu mai puțin de 25.000 de credincioși au ascultat Liturghia oficiată în mai multe limbi, printre care maghiară, bulgară, germană, română și croată.

După slujbă, credincioșii au cules din pădurea de stejari din spatele mănăstirii niște muguri asemuiți cu lacrimile Fecioarei Maria, care, spun ei, îi feresc de boli şi necaz.

Mănăstirea Maria Radna este cunoscută pentru icoana Maicii Domnului, despre care se spune că e făcătoare de minuni. Cu toate că a trecut printr-un puternic incendiu, a scăpat neatinsă. Legenda spune că oamenii care se roagă la icoană sunt vindecați de boli în mod miraculos.