Pensionarii din Ploiești fac împrumuturi la CAR ca să își monteze centrale de apartament. Ei se plâng că nu au de unde să scoată atâția bani

27 septembrie 2022, 12:49

Sosirea toamnei și scăderea temperaturii din apartamente i-a determinat pe pensionarii din Ploiești să ia cu asalt sediul CAR. Oamenii speră să obțină un împrumut de până la 10 mii de lei pentru a monta centrale termice. După două luni fără apă caldă, locuitorii din Ploiești și-au pierdut încrederea că autoritățile locale vor mai soluționa problema.

Ștefan Pașcu, preşedinte, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Ploieşti: În septembrie am dat 900 de împrumuturi de 7000 de lei (…) Iau pt centrale, ponderea este în jur de 7-8 mii dar aceste împrumuturi sunt ramburasate bine, rate lunare de 200 de lei.

Pentru majoritatea pensionarilor cu venituri mici, singura șansă de a monta o centrală termică este creditul. Mulți însă nu-și permit nici să achite ratele lunare.

În funcție de fondul pe care îl au înregistrat la CAR pensionarii pot împrumută sume de până la maximum 45,000 de lei, cu o dobândă de 7 la sută.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă