Pensiunile sunt pregătite pentru Paști. Românii aleg locuri retrase ca să petreacă în tihnă

13 aprilie 2021, 11:09

Dovadă că în ultima perioadă românii aleg locuri retrase ca să petreacă în tihnă este faptul că, în această parte de țară, locurile în pensiuni au fost rezervate încă de la Revelion.

Peisaje care îți taie respirația, obiective turistice unice și preparate gătite după rețete tradiționale. Sunt doar câteva dintre ingredientele cu care vor fi garnisite vacanțele de Paște, în pensiunile din nordul Mehedințiului. Dovadă că în ultima perioadă românii aleg locuri retrase ca să petreacă în tihnă este faptul că, în această parte de țară, locurile în pensiuni au fost rezervate încă de la Revelion.

Ne aflăm la Ponoarele, una dintre cele mai frumoase comune din Mehedinți. Satul are oameni primitori și peisaje de-ți taie răsuflarea, care pot fi admirate chiar de la fereastra pensiunii în care sunt cazați turiștii. Le privim și noi din una dintre ele, pregătită să-și primească oaspeții în camere decorate după fiecare regiune a României.

De Paște, toate camerele au fost rezervate încă de la revelion. Oaspeții se vor bucura de bunătăți făcute după rețete vechi, printre care berbecuțul copt pe boți de alun.

Mergem într-o altă pensiune, unde turiștii își pot prepara singuri bucatele. Și aici locurile au fost rezervate de mai mult timp.

Cum sătenii din Ponoarele au înțeles că pot să profite de frumusețea satului lor și pot trăi făcând turism, în sat au fost construite mai multe pensiuni. În plus, mai mulți localnici și-au transformat casele în spații de cazare, astfel că acum sunt în sat cam 100 de locuri de cazare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă