Pentru că Viena este sufocată de turiști, autoritățile austriece pun la punct o strategie pentru diminuarea turismului de masă

30 decembrie 2018, 14:40

Turismul de masă e un fenomen cu care, pe lângă Viena, se confruntă alte câteva orașe-bijuterie din Europa: Amsterdam, Barcelona, Praga, Dubrovnik, Veneția.

Autoritățile austriece consideră că Viena e sufocată de turiști din segmentul popular,  care nu cheltuie foarte mult, mănâncă și dorm ieftin, așadar, contribuția lor la finanțele orașului e relativ mică. De aceea, în viitor, accentul se va pune pe turismul premium – atragerea străinilor cu bani mai mulți.

Vladimir  Preveden, expert turism: „Acum, la Viena, se pune la punct o strategie de turism,  pentru a rezolva problemele actuale. Prioritar va fi segmentul premium, pentru a-i convinge să vină pe  turiștii mai sofisticați, care aduc bani mai mulți. Turismul de masă, care aduce o plusvaloare scăzută, va fi redus.”

Ideea este ca turismul de masă să fie scos în afara capitalei austriece, spre suburbii și împrejurimile orașului. Iar prin scumpirea transportului în comun, turiștii cu buget redus să nu mai fie tentați să se plimbe toată ziua prin centrul Vienei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Paștele la mănăstire, departe de agitația orașelor