Percheziții, rețineri și arestări într-o amplă operațiune antidrog în județele Cluj, Constanța și Călărași
08 Aprilie 2023, 11:58 (actualizat 08 Aprilie 2023, 14:25)
(actualizat 08 Aprilie 2023, 14:25) | Știrile TVR

Reţineri pe bandă rulantă după mai multe percheziţii făcute în ţară la persoane suspectate de trafic de droguri. La Cluj, în urma descinderilor, poliţiştii au descoperit 26 de kg de canabis ascunse într-o maşină. Trei persoane au fost reţinute şi sunt cercetate pentru trafic de droguri de risc după ce au procurat manipulat, stocat şi apoi distribuit substanţe interzise mai multor consumatori.

Zeci de percheziții au fost şi în judeţele Constanţa şi Călăraşi. 12 persoane suspectate de trafic de droguri au fost arestate preventiv.

Suspecții ar fi adus cocaină din Guyana Franceză pe care ar fi transportat-o cu ajutorul unor cărăuși prin Olanda și Franța. Drogurile urmau să fie vândute pe litoral și în cluburile de lux.

În plus, patru membri ai grupului ar fi racolat cinci femei care să practice prostituția în România, Germania, Austria, Elveția și Belgia.

În urma perchezițiilor au fost ridicate aproximativ 50 de grame de cocaină, mai multe sume de bani, dar și bunuri folosite pentru cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor.