Percheziții DNA în Timiș și Caraș-Severin la clanul Cârpaci, într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene
08 Iunie 2023, 09:09 (actualizat 08 Iunie 2023, 18:32)
(actualizat 08 Iunie 2023, 18:32) | Știrile TVR

Fraudă cu fonduri europene la un cunoscut clan interlop din Banat. Procurorii anticorupție au descins la mai multe adrese ale unor firme din Caransebeş, suspectand un prejudiciu imens.

Cei implicați, Marinela Cârpaci și Ion Rusalin Cârpaci, sunt suspectați că au creat un sistem fraudulos pentru obținerea de fonduri europene în perioada 2015-2022. Aceștia au înființat entități juridice și au depus documente false sau inexacte la instituțiile responsabile pentru a beneficia de finanțări și plăți.

Familia Cârpaci, dar și interpuși ai acestora au solicitat și primit fonduri europene pentru afaceri în agricultură în baza unor documente false. Pentru a primi sumele solicitate, beneficiarii trebuiau să îndeplinească anumite condiții, printre care: să aibă până în 40 de ani, să fie certificați pentru agricultura bio și să fie fermieri activi.

Susăecții sunt acuzați de acțiuni împotriva intereselor europene, fals în înscrisuri și uz e fals. Suma totală obținută în mod ilegal este estimată la aproximativ 2.000.000 de lei.

Ancheta continuă pentru adunarea de noi dovezi și pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate.