Percheziții la „firme fantomă” în 10 judeţe pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de 550.000 de lei

Percheziții la firme
Percheziții la firme
23 iunie 2020, 11:45

Polițiștii specializați în investigare a criminalității economice din Olt fac, marţi, 22 de percheziții, în județele Bihor, Mehedinți, Vâlcea, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș, într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 2012-2016, o societate comercială cu sediul din județul Olt ar fi înregistrat în evidența contabilă operațiuni nereale constând în achiziții de mobilier urban de la 14 societăți comerciale cu un comportament fiscal ,,tip fantoma”. Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA către bugetul de stat, în sumă de aproximativ 550.000 de lei.

De asemenea, societatea ar fi emis facturi de livrare a bunurilor către 22 de beneficiari din țară, existând suspiciuni că acestea nu ar fi fost livrate în totalitate, deși plățile au fost efectuate.

23 de persoane urmează să fie duse la sediul poliției pentru a fi audiate.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din județele Bihor, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.

 

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă