Percheziții în Capitală. Hackerii au prejudiciat 600 clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia

Percheziții
Percheziții
29 septembrie 2020, 13:57

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii DIICOT, au făcut, luni, patru percheziții domiciliare în București, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, informează Mediafax.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane ar fi lansat atacuri phishing împotriva clienților a 3 bănci comerciale din Lituania și Estonia și ar fi obținut credențialele de acces la conturile acestora, după care ar fi efectuat tranzacții frauduloase.

Prin activitatea infracțională, 600 de persoane au fost prejudiciate cu 200.000 de euro, iar pe parcursul anchetei au fost oprite transferuri frauduloase în valoare de 300.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 2 laptopuri, 16 telefoane, 4 hard diskuri, 6 memory stickuri, 1 ssd, 5 carduri de memorie, 21 de cartele SIM, 28 de carduri bancare și documente bancare și olografe.

Au fost puse în aplicare mai multe mandate de aducere, iar 3 persoane au fost reținute. Acestea vor fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările au fost efectuate împreună cu autoritățile din Lituania și Estonia, în cadrul unei echipe comune de anchetă. Acțiune a beneficiat de suportul EUROJUST și EUROPOL.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite