Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni împotriva animalelor în Mureș

15 februarie 2023, 14:54

Ulterior, în urma probatoriului administrat în cadrul dosarului penal, cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 29 de ani, este bănuit că ar fi oferit spre vânzare un câine, care prezenta urechile cupate, prin intermediul unei rețele de socializare.

De asemenea, pentru demonstrarea agresivității câinelui, ar fi fost fotografiați 2 câini, dintr-o rasă periculoasă, care ar fi atacat și ar fi ucis un animal.

În urma perchezițiilor, la domiciliile bănuiților, a fost descoperit un exemplar canin, din rasa Dog Argentinian, precum și alte 7 exemplare canine, din rasele Ciobănesc din Asia Centrală și Kangal.

Totodată, exemplarele canine descoperite aveau urechile cupate și  nu erau microcipate sau înregistrate.

De asemenea, au fost descoperite trei arme, respectiv un pistol letal, de tip revolver calibrul 9 mm, o armă neletală de tip sportiv ce prezintă modificări specifice unei arme letale, calibrul 5,5 mm și un pistol neletal de tip revolver pentru zgomot, supus autorizării, toate deținute ilegal. În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate armele.

(w460) PercheziÈ›

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru controlul agresivității acestuia, intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite