Percheziții la Primăria Timișoara într-un dosar de abuz în serviciu
18 Mai 2022, 10:36 (actualizat 18 Mai 2022, 12:43)
(actualizat 18 Mai 2022, 12:43) | Știrile TVR

Descindere a polițiștilor în această dimineață la sediul primăriei din Timișoara. Agenții de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au afectuat percheziții în cadrul unui dosar de abuz în serviciu. De la sediul municipalității, au fost ridicate mai multe documente și înscrisuri din biroul de Resurse Umane.

Acțiunea politiștilor de la Criminalitate Economică are loc în legătură cu un dosar deschis în rem care are legătură cu o serie de angajări făcute în Primăria din Timișoara în perioada 2018-2019.

Ar fi vorba despre două societăți aflate în subordinea Primăriei: Horticultură și Piețe, unde ar fi fost angajate două persoane care nu îndeplineau criteriile legale.

Și la începutul lunii aprilie, DNA a făcut percheziții la Primăria Timișoara în legătură cu posibile fapte de corupție, între care și abuz în serviciu.

În urmă cu câteva luni, conducerea actuală a Primăriei Timișoara a făcut o plângere pentru 7 cazuri de suspiciuni de fraudare a unor concursuri în cadrul primăriei în perioada 2018 - 2019, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției.

Întrebat dacă perchezițiile de astăzi au legătură cu sesizarea făcută anterior de Primărie, purtătorul de cuvânt a răspuns că nu poate oferi date deorece ancheta este în derulare.