Percheziţii la persoane care ar fi accesat fonduri prin programul Start-up Nation folosind documente false
09 Iunie 2022, 09:45 (actualizat 09 Iunie 2022, 09:50)
(actualizat 09 Iunie 2022, 09:50) | Știrile TVR

Poliţiştii efectuează joi dimineaţă 12 percheziţii în Târgovişte, Titu şi Dragodana la persoane bănuite că accesat fonduri prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri folosind documente false, informează IPJ Dâmboviţa.

"Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sprijiniţi de luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, efectuează 12 percheziţii domiciliare, în municipiul Târgovişte, oraşul Titu şi în comuna Dragodana, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi înşelăciune", precizează IPJ Dâmboviţa.

Din cercetările efectuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, a reieşit că, în perioada iunie 2019 - decembrie 2021, şase persoane, prin intermediul a cinci societăţi comerciale, ar fi solicitat fonduri garantate de stat prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri. Finanţarea ar fi fost obţinută de la mai multe unităţi bancare, folosindu-se documente care ar fi fost falsificate.

Prejudiciul în cauză este de 994.000 de lei. Sursa: Agerpres