Personalul ambasadei României la Kabul va fi adus la Bucureşti. Sediul misiunii diplomatice este distrus aproape în totalitate după atacul în care un român a murit

4 septembrie 2019, 12:05

A fost un atentat cu maşină-capcană, revendicat de talibani şi urmat de schimburi de focuri între atacatori şi fortele de securitate, care au durat câteva ore. Bilanţul total al victimelor este de 16 morţi şi 120 de răniţi. Românul decedat era un diplomat în vârstă de 43 de ani din echipa de securitate a ambasadei, iar ministrul de Externe afirmă că el a murit apărându-şi colegii. Preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă au transmis condoleanţe.

Românul rănit se află într-un spital la o bază militară aliată, este stabil şi când va putea fi transportat, va fi adus acasă. Vor fi repatriaţi toţi ceilalţi membri ai ambasadei, cu aeronave militare puse la dispoziţie de Ministerul Apărării. Şeful misiunii diplomatice a Românei şi şeful echipei de pază din ambasada noastră au fost evacuaţi într-o bază militară din apropiere şi sunt în afara oricărui pericol. Clădirea ambasadei României este atât de avariată, încât nu mai poate fi utilizată. În momentul atacului, se aflau în interior 12 diplomaţi români.

Din întregul campus au fost evacuaţi 400 de cetăţeni străini. Sângerosul atac a avut loc pe fondul declaraţiilor tot mai optimiste ale autorităţilor afgane despre posibilul acord de pace cu talibanii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite