PERU | Premierul Bellido: Trebuie să avem gaz în ţară, accesibil celor care au cel mai puţin. El ameninţă cu naţionalizarea câmpului de gaze Camisea, în cazul în care consorţiul internaţional ce îl exploatează refuză să renegocieze distribuirea profitului

Guido Bellido
Guido Bellido
27 septembrie 2021, 09:15

„Cerem companiei care exploatează şi comercializează gazul de la Camisea să renegocieze distribuirea profitului în favoarea statului, altfel vom opta pentru recuperarea sau naţionalizarea câmpului nostru”, a declarat Guido Bellido pe contul său de Twitter.

Exploatarea câmpului Camisea din sud-estul Peru se află în mâinile unui consorţiu format din capital american, sud-coreean, algerian, argentinian şi spaniol.

„Trebuie să avem gaz în ţară care să fie accesibil celor care au cel mai puţin”, le-a spus premierul jurnaliştilor în cursul unei întâlniri cu organizaţiile sindicale la Arequipa, acuzând, de asemenea, că ţara sa trebuie să plătească pentru consumul său la „costuri internaţionale”.

Potrivit guvernului de la Lima, peste 1,2 milioane de locuinţe primesc în prezent gaze natural, o şesime din gospodăriile peruane.

Peru exportă gaze naturale lichefiate în Mexic, China, Japonia, Coreea de Sud şi unele ţări europene.

Camisea este una dintre cele mai mari rezerve de gaze naturale din America de Sud, mai scrie AFP.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite