Peste 100 de soldați ucraineni care au luptat la Bahmut au fost eliberaţi în urma unui schimb de prizonieri. Rusia a lansat un nou val de atacuri asupra Ucrainei. Un spital din Dnipro a fost lovit

26 mai 2023, 12:36

Rusia lansat noaptea trecută un nou val de atacuri de la distanță, asupra Ucrainei. Apărarea antiaeriană a respins zeci de rachete și drone care au vizat capitala Kiev și regiunile din estul țării. Nu au fost raportate victime, dar la Kiev resturile rachetelor au avariat acoperișul unui mall, o casa particulară și mai multe mașini.

La Dnipro, un spital a fost lovit: o persoană a murit și 15 au fost rănite, a anuntat presedintele Zelenski

În teren, luptele au scăzut în intensitate, iar grupul mercenar Wagner a anunțat că a început retragerea din Bahmut. În acest sens, a organizat un nou schimb de prizonieri cu armata ucraineană. 106 militari ucraineni care au luptat la Bahmut au fost eliberați, a anunțat președintele Zelenski.

„Este foarte important că nu exista nicio informaţie despre mulţi dintre cei 106 – erau consideraţi dispăruţi”, a declarat Zelenski în discursul său din timpul nopţii. „Dar i-am găsit. I-am adus înapoi acasă”, a adăugat el.

Soldaţii luptaseră în regiunea Bahmut. Printre ei erau ofiţeri, soldaţi şi sergenţi, a spus Zelenski.

El şi-a exprimat recunoştinţa faţă de soldaţii ucraineni, care s-au asigurat că Ucraina „are un fond de schimb adecvat”.

„Toată lumea de pe linia frontului trebuie să-şi amintească acest lucru: cu cât luăm mai mulţi prizonieri de război ruşi, cu atât mai mulţi dintre oamenii noştri se vor întoarce”, a afirmat şeful statului ucrainean.

Zelenski nu a furnizat informaţii privind câţi ruşi au fost eliberaţi în urma acestui schimb.

Rușii afirmă că au preluat total localitatea, în timp ce armata ucraineană insistă că încă mai controlează câteva zone din oraș.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă