Peste 200 de români, bolnavi de Covid-19 la un abator din Germania

28 aprilie 2020, 18:39

Aproximativ 500 de români lucrează la abatorul din Birkefeld, în landul Badden-Wurrtenburg în sud-vestul Germaniei. Iar primele semne de boală au apărut la jumătatea lunii aprilie, în a doua zi a Paștelui Catolic. Atunci a început testarea tuturor angajaților, susțin reprezentanții unei asociatii romano-germane.

Doar cinci dintre ei au avut o formă mai gravă a bolii și au fost spitalizați. Iar doi au fost deja externați. Reprezentanții statului român au aflat abia aseară despre această situație. Consulul României la Stuttgart a avut astăzi o întâlnire cu autoritățile locale.

Preşedintele Societatii Româno-Germane din Pforzheim a declarat pentru TVR că toți cei depistați pozitiv au fost plasați în carantină, în spații speciale, furnizate de autoritățile locale, unde primesc mâncare și beneficiază de asistență medicală la orice oră. Și a precizat că date fiind condițiile de lucru, la temperaturi foarte scăzute și cu obligativitatea purtării de costume de protecție, similare celor din sălile de operații, se merge pe ideea răspândirii comunitare.

Românii de la abatorul din Germania sunt angajații unor companii subcontractate de firma germană. Mulți lucrează acolo de mai mulți ani și au cu ei familiile și copiii. În Germania, peste 156 de mii de oameni s-au îmbolnăvit de Covid-19. Și aproape 6.000 au murit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite