Peste 6.000 de bătrâni morți în centrele de îngrijiri din Spania din cauza infectării cu coronavirus. Rudele acuză că li s-a negat dreptul la tratament

30 iunie 2020, 08:15

Sute de persoane cer și acum explicații și documente medicale responsabililor din rezidențele pentru bătrâni, pentru a afla ce s-a întâmplat cu părinții sau bunicii lor, dar se lovesc de porți închise.

În memoria lor, au pus fotografii și flori în parcurile din fața centrelor.

Lola Parra, nora unui pacient decedat: În fiecare zi îi imploram să îl ducă la spital, dar ne-au refuzat. Spuneau că există un protocol al administrației din Madrid, care spune că bolnavii din azilele pentru bătrâni nu pot fi transferați la spital„.

Rudele au trecut prin momente cumplite din cauză că nu puteau lua legătura cu cei dragi și nimeni nu le spunea în ce stare se află cei internați.

Aurora: Timp de 15 zile am încercat să aflăm disperați unde ar putea fi mama mea. După, am aflat că pe 16 au dus-o la crematoriul din Parla și pe 17 au incinerat-o„.

În centrul Alcorcon din Madrid erau 218 persoane internate la începutul epidemiei. 70% s-au infectat cu noul coronavirus și 68 au murit, fără a mai ajunge la spital.

Procurorii au deschis anchete pentru a afla în ce condiții au decedat cei peste 6.000 de bătrâni în centrele de îngrijiri din Spania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite