Peste 70 la sută dintre suedezi s-au imunizat anti Covid. Elvețienii nu vor certificat verde. Cadrele medicale din Lombardia nevaccinate au fost suspendate

9 septembrie 2021, 19:14

În Suedia, peste 70 la sută din populația cu vârstă peste 16 ani a fost vaccinată. Guvernul de la Stockholm a anunțat că de la sfârșitul acestei luni numărul persoanelor care pot asista la un eveniment nu va mai fi limitat.

Decizia guvernului de la Berna de a extinde folosirea certificatului verde pentru accesul în toate spațiile publice acoperite i-a scos pe elvețieni în stradă.

Crește nivelul infecțiilor cu SARS-CoV-2 și în țara vecină, Bulgaria, unde guvernul a fost nevoit să introducă noi restricții, contestate în stradă.

Toate localurile trebuie să se închidă la 10 seara, ceea ce înseamnă că distracția de noapte dispare din nou, iar sălile de sport și cluburile pentru copii trebuie să funcționeze la cel mult 30% din capacitate. Demonstranții acuză guvernul că le interzice să muncească fără să îi ajute în niciun fel.

Executivul interimar -Bulgaria nu a reușit să formeze un guvern după 2 alegeri generale – a cerut fostului parlament să amendeze legea bugetului pentru găsi soluții.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite