Peste 80 la sută din japonezi sunt împotriva organizării JO în această vară, conform unui sondaj

Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice
17 mai 2021, 12:46

Această anchetă de opinie a fost realizată de cotidianul Asahi după decizia guvernului nipon de vineri de a extinde starea de urgenţă sanitară în nouă departamente din ţară, confruntată cu un al patrulea val de infectări de Covid-19 şi care pune sistemul de sănătate sub presiune.

Sondajul arată că 43 la sută din persoanele chestionate cer anularea Jocurilor şi 40 la sută vor o nouă amânare. Aceste cifre sunt în creştere în raport cu cei 35 la sută care susţineau anularea Jocurilor în cadrul unei anchete a aceluiaşi jurnal din urmă cu o lună şi 34 la sută care voiau o nouă amânare.

Doar 14 la sută dintre respondenţi sunt favorabili organizării Jocurilor în această vară, faţă de 28 la sută anterior, conform acestui sondaj realizat telefonic în rândul a 1.527 de persoane.

Dacă Jocurile au loc, 59 la sută dintre cei chestionaţi au declarat că nu vor public, iar 33 la sută ar fi de acord cu o reducere a numărului de spectatori şi doar 3 la sută sunt pentru o capacitate normală pe stadioane.

De câteva luni, toate sondajele demonstrează că majoritatea japonezilor se opun organizării Jocurilor în perioada 23 iulie-8 august.

Un alt sondaj realizat de agenţia de presă Kyodo şi publicat duminică arată că 59,7% din persoanele chestionate sunt favorabile anulării Jocurilor, deşi o nouă amânare nu a fost luată în discuţie ca o opţiune.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite