Petreceri la mare fără măsuri de protecție și fără distanțare socială. La Tuzla, polițiștii au dat amenzi două nopți la rând

28 iunie 2020, 20:25

Două nopți la rand au fost petreceri la Tuzla, cu zeci de tineri și un DJ care întreținea atmosfera. În prima noapte, poliţiştii au dat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. O sumă prea mică, se pare, de vreme ce a doua noapte petrecerea a reînceput! De data aceasta, poliţiştii au mărit valoarea sancţiunilor şi totalul a ajuns la 30.000 de lei!

Bucuria revederii mării i-a făcut pe turiştii să uite de coronavirus. Aşa că nici ziua nu se respectă regulile stării de alertă, pe plaja de la Tuzla.

Dacă în anii trecuți plaja de la Tuzla era sălbatică și mai mult pescari erau în zonă, acum, plaja e plină și s-au ridicat și construcții în care se vând mâncare și băutură.

Mulți turiști au venit la Tuzla tocmai pentru a încercă să fie în siguranță și să păstreze distanța față de ceilalți. Ceea ce au găsit pe plaja i-a dezamăgit.

Oamenii care stau la rând în fața barurilor de pe plajă uită de distanțare. Iar unii dintre vânzători nu au măști de protecție.

Situația e similară în toate stațiunile de pe litoral, unde euforia vacanței îi face pe oameni să uite că trebuie să se protejeze de noul coronavirus.

Însă nici de pericolele mării nu au ţinut cont: în acest week-end un adult şi un copil s-au înecat, iar un alt minor este în stare gravă, la spital. La Costineşti, salvamarii caută un tânăr dispărut astăzi în valuri.

Îndemnaţi de vremea caldă şi de dorul de vacanţă, 60 de mii de turişti au ales să petreacă weekend-ul la malul mării. Este o cifră care întrece chiar şi cele mai optimiste previziuni ale hotelierilor de pe litoral.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite