Petro Poroşenko, acuzat de trădare. Fostul președinte ucrainean se apără și spune că acuzațiile sunt fabricate

17 ianuarie 2022, 20:22

Fostul președinte ucrainean, Petro Poroșenko, a luat avionul de la Varșovia pentru a se întorce la Kiev, unde era așteptat pentru a da explicații judecătorilor în acest caz în care procurorii ucraineni au cerut arestarea sa.

Poroșenko a declarat, într-o conferință de presă, că nu se teme de arest, întrucât întregul dosar este fabricat de rivalul său politic.

Petro Poroșenko, fostul preşedinte al Ucrainei: Potrivit informaţiilor pe care le am, arhitectul cazului meu este Zelenski, care dă instrucţiuni, organizează şi este responsabil pentru toate acestea.

Poroșenko a fost așteptat la aeroport de grupuri de susținători.

Poroșenko este acuzat că, în perioaoda 2014-2015, ar fi vândut mari cantități de cărbune separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, fapt considerat a fi trădare națională.

După ce a câștigat alegerile prezidențiale, fostul comediant Volodomir Zelenski a promovat mai multe legi anti oligarhi care îl vizau direct pe Poroșenko, care controla mai multe posturi de televiziune și o fabrică de ciocolată.

Toate aceste acțiuni au slăbit poziția lui Petro Proșenko pe piața politică a Ucrainei.

Actualul scandal este considerat de unii comentatori o perdea de fum menită să distragă atenția de la adevărata problemă a Ucrainei, amenințarea militară pe care o exercită Federația Rusă la granița sa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă