Pfizer și BioNTech, prima cerere de autorizare de urgență a unui vaccin anti-COVID

21 noiembrie 2020, 12:50

Cei doi parteneri, american și german, au ajuns la acest rezultat după 248 de zile de colaborare în privința găsirii unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus. Anunțul solicitării autorizării oficiale era așteptat de câteva zile, după ce au fost publicate rezultatele studiului clinic efectuat din iulie asupra a peste 44.000 de voluntari din mai multe țări. Deocamdată singura provocare este reprezentată de depozitarea vaccinului la temperaturi de minus 70 de grade Celsius, situație care ar putea dura cel puțin 3 luni, până s-ar putea ajunge la o varianta mai puțin costisitoare.

Imediat după acest anunț, guvernul britanic a cerut Agenției Naționale în domeniu să inițieze procedurile pentru autorizarea produsului pe teritoriul britanic. Între părți se desfășoară schimbul de date științifice. Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din vaccinul produs de Pfizer Biontech.

NHS (sistemul public de sănătate) este în procesul de a stabili centre de vaccinare în ţară, capabile să facă faţă provocării depozitării vaccinului Pfizer Biontech la minus 70 de grade Celsius. Pentru personalul sanitar vor fi centre de vaccinare în spitale.

Oficialii britanici declară că vor începe vaccinarea populației luna viitoare, după obținerea autorizării naționale.

10 milioane de doze din acest vaccin ar urma să ajungă în Marea Britanie până la sfîrșitul anului, ceea ce înseamnă imunizarea a 5 milioane de oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite