Pierderi uriașe pentru românii care au afaceri în Spania. Jumătate din țară nu va trece, de luni, la următoarea fază de relaxare

10 mai 2020, 13:56

Victor are împreună cu soția o casă de modă cu magazin de desfacere într-un orășel din apropierea Valenciei. Au profitat de perioada de izolare pentru a crea noi modele și își făceau planuri pentru redeschiderea spațiului.

Victor Ursariu, administrator casă de modă: Două luni de zile cât a fost închis magazinul, noi am pregătit o colecție pentru fetițe, mămici. Așteptăm să deschidem magazinul și lumea să vină să le vadă. O să fie foarte greu pentru că nunțile și botezurile s-au cam anulat pentru anul viitor, vânzarea o să fie foarte slabă.

Diana este agent imobiliar. Perioada de izolare ar fi fost cea mai benefică din an pentru tranzacții. Primăvara se închiriază cele mai multe apartamente în regim hotelier.

Diana Caliap, agent imobiliar: În sfârșit, după atâta timp primisem toate normele unui protocol de siguranță pe care trebuia să îl aplicăm în activitatea noastra și aveam toată agenda organizată, vizite, notar, acte de făcut la birou, dar ieri am început să anulez absolut tot.

Pierderi semnificative au și proprietarii de restaurante care s-au aprovizionat cu alimente proaspete pentru deschiderea teraselor.

Inițial autoritățile anunțaseră că toată Spania va intra din 11 mai în următoarea fază de relaxare a restricțiilor, apoi s-au răzgândit.

Spania a fost împărțită în două. Cele mai mari privincii: Madrid, Cataluña și Valencia rămân de luni în faza 0, cea de pregătire din cauză că nu îndeplinesc condițiile sanitare de siguranță. Așa că românii care au afaceri în zonele roșii vor mai avea de așteptat încă două săptămâni până la reluarea activității.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite