Piesa de teatru „Eu nu am furat niciodată nimic”, despre viața în anii comunismului, se joacă la Muzeul Național al Țăranului Român. Echipa e formată din oameni născuți după 1989

5 februarie 2023, 20:16

Spectacolul începe în beznă. Întreruperile de curent electric, în anii ’80, deveniseră o regulă. Cei patru actori, două fete și doi băieți, sunt studenți care își duc viața și întrebările într-o cameră de cămin. Cei 30 de spectatori – atât poate cuprinde acest spațiu – fac ei înșiși parte din concepția jocului. După ce se face lumină, vedeți mobilierul, perdelele, pick-up-ul, radioul, toate cumpărate de la negustorii de vechituri.

Radu Mihail Savin e regizorul și scenaristul spectacolului și are 27 de ani.

Alexandru Cruceru este actor. Și el are tot 27 de ani. E actor, dar e pasionat și de muzică. Judecă perioada comunistă din perspectiva artistului.

Directorul interimar al Muzeului Ororilor Comunismului din România, Alexandru Groza, e născut, la rândul lui, în 1989, deci nici el n-a prins „perioada roșie”.

Spectacolul se va juca în fiecare sâmbăta și duminică, în același spatiu neconvențional al Muzeului Țăranului Român, până în luna iunie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite