Piloţii români se vor antrena peste trei ani într-un simulator de ultimă generație

19 iulie 2018, 20:30

Câteva sute de piloţi şi viitori piloţi se antrenează în fiecare an pe simulatorul Şcolii de Aviaţie Civilă de la Băneasa. Deşi este cel mai performant centru din ţară, cursanţii au nevoie de o pregătire superioară. Așa că sunt nevoiţi să facă antrenamentele de specialitate în alte ţări.

În cel mult 3 ani, România va avea un nou centru de pregătire şI instruire. Va fi cel mai performant din Estul Europei, spun reprezentanţii şcolii şi va imita perfect cabina unui avion Boeing 737 New Generation.

Noul centru de pregătire va fi construit la doar câțiva metri de clădirea școlii de aviație civilă. Acest teren cu suprafața de 800 de metri pătrați va fi defrișat și pregătit pentru centrul care va costa 63 de milioane de lei

Investiţia va aduce, la rândul ei, economii pe termen lung. 3 milioane de euro pe an se cheltuiesc acum numai pentru cazarea şI transportul piloţilor la cursurile din străinătate.

Investiţia nu este întâmplătoare. Recent, Tarom a anunţat că va cumpăra 5 avioane noi Boeing 737 New Generation, care se adaugă celor 4 deja existente în flotă. Alte companii care operează în România şi Europa folosesc acelaşi tip de aeronavă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite