Plaje extinse peste sezonul estival. Tensiuni între oamenii de afaceri de pe litoral și autorități. Temeri că va fi ratată deschiderea sezonului
28 Martie 2021, 19:53 (actualizat 28 Martie 2021, 20:00)
(actualizat 28 Martie 2021, 20:00) | Știrile TVR

În a doua vară în pandemie, sezonul estival ar putea începe mai târziu pentru operatorii din turism. Oamenii vor să știe când își vor deschide afacerile și în ce condiții, însă autoritățile nu le dau un răspuns clar, așa că sunt deja tensiuni.

De două luni, nordul litoralului e transformat în șantier pe o lungime de 5 kilometri. Se fac lucrări de reabilitare și de lărgire a plajei. Nu se știe cât va mai dura și asta îi îngrijorează pe cei care au închiriat sectoare de plajă. Au plătit o parte din banii pentru concesiune, dar se tem că vor rata deschiderea sezonului.

Pentru că plajele au fost lărgite cu bani europeni, operatorii se așteaptă ca activitatea să le fie limitată. Linia țărmului va fi mai departe de barurile sau de terasele de pe plajă.

Reprezentanții Apelor Române spun că fac analize și vor stabili o dată la care operatorii vor putea prelua plajele și începe activitatea.

Proiectul început acum 9 ani prevede lărgirea plajelor cu peste 200 de hectare noi de nisip.