Plan de la ministere pentru economisirea energiei, recomandări de înlocuire a electrocasnicelor pentru populație. Reducerea risipei, în centrul preocupărilor guvernului

14 septembrie 2022, 19:04

În timp ce Bruxelles-ul analizează reducerea consumului de electricitate la orele de vârf, premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor să prezinte un plan de scădere a consumului de energie electrică în instituțiile statului.

Fiecare minister trebuie să se gospodărească și să reducă cheltuielile cu iluminatul, pentru care se folosește foarte multă energie.

O primă soluție ar fi înlocuirea becurilor clasice cu becuri LED. E propunerea ministrului Energiei atât pentru instituțiile publice, cât și pentru populație.

VEZI și Schimbarea electrocasnicelor și a centralelor-recomandare pentru populație. V. Popescu: Eu personal am schimbat centrala și fac economie cu aproape 30% la gaz. Clip pentru învățarea oamenilor despre eficiența energetică

Montarea de panouri fotovoltaice, schimbarea aparatelor electrocasnice cu unele care consumă mai puțin, înlocuirea centralelor individuale și încărcarea telefonului doar noaptea, când curentul este mai ieftin, sunt măsurile recomandate consumatorilor casnici.

Noile măsuri de reducere a consumului de curent ar putea fi aplicate între 1 decembrie și 31 martie.

VEZI și Becuri LED, mașina de spălat încărcată la maximum, temperatură mai mică în boiler, un grad mai jos la termostatele centralelor. Cum putem evita facturi uriașe la curent. Analiza Orei de știri

O soluție de criză ar putea fi sistarea curentului pentru consumatorii interuptibili. Dar e puțin probabil să se ajungă la această variantă, sunt de părere specialiștii.

Guvernul a scăzut pragul de consum tocmai ca să încurajeze populația să facă economii și ia în calcul acordarea de bonificații pentru cine reduce risipa.

Ordonanța privind compensările din energie va suferi unele modificări. Astfel, bolnavii conectați acasă la aparate medicale ar putea beneficia de unele scutiri la plata curentului.

Potrivit ordonanței în vigoare, primii 255 de kw se plătesc cu 80 de bani, iar diferența dintre 255 și 300 de kw se plătește la prețul din contract.

VEZI și Ursula von der Leyen, discurs despre starea Uniunii: Vom face o reformă radicală a pieței electricității. Propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate. Trebuie să reducem cererea în orele de vârf

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite