Plan Roșu de Intervenție în Arad, după un accident în care au fost implicate un autoturism și un microbuz

12 octombrie 2021, 08:21

Accidentul a avut loc în jurul orei 7.00. Microbuzul plin de călători a intrat într-o intersecție din Arad fără să acorde prioritate. A lovit în plin un autoturism în care se aflau două persoane. După impact, microbuzul s-a răsturnat.

În microbuz se aflau 23 de persoane, cu două în plus față de capacitatea admisă. Pasagerii erau lucrători sezonieri care se întorceau din Spania, de la culesul viei și urmau să ajungă în Zalău.

Oamenii spun că șoferul microbuzului era extrem de nervos și a vorbit tot drumul la telefon.

Autoritățile locale au declanșat planul roșu de intervenție din cauza numărului mare de persoane implicate în accident. În final, doar 5 pasageri au ajuns la spital.

Pentru că autoritățile se așteptau la un număr mare de răniți, în curtea spitalului județean Arad a fost instalat un cort militar, pentru triajul victimelor. Bărbatul care a condus microbuzul are acum dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

___________________________________________________________

Un accident auto în care au fost implicate un autoturism și un microbuz a avut loc marți dimineața în județul Arad. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit violent, marţi dimineaţă, în municipiul Arad. Au fost implicate 23 de persoane din cele două vehicule.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că în microbuz se aflau 20 de pasageri şi şoferul, iar două persoane se aflau în autoturism.

„La spital vor fi transportate şapte victime, toate în viaţă, în stare bună, cooperante şi conştiente. Celelalte persoane au refuzat transportul la unitatea spitalicească”, a declarat Pleşca.

Majoritatea persoanelor au răni uşoare şi primesc îngrijiri medicale la faţa locului.

La fața locului pompierii salvatori intervin cu 1 autospecială de stingere, una de descarcerare și 4 ambulanțe SMURD. În sprijinul echipajelor operative, au fost trimise și 7 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările producerii coliziunii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite