Plângere penală pentru neglijență, în cazul de la Spitalul Gomoiu. Familia așteaptă certificatul medico legal

1 februarie 2023, 19:37

Fetița de un an a fost diagnosticată cu arsură de cornee după expunerea timp de o oră la UV. Era în triajul spitalului Victor Gomoiu din Capitală. Acum urmează o terapie specială pentru recuperare.

”Fetiţa este încă sub tratament, am fost la încă un control după cel dat de doctorii de la oftalmologie, s-a prelungit tratamentul cu încă o lună. Așteptăm certificatul medico legal de la inml că să vedem exact despre ce e vorba”, spune Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Familia fetiței vrea că lucrurile a depus plângere penală pentru neglijență în serviciu împotriva persoanei responsabile cu triajul pacienților.

Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

”A fost crunt să îţi vezi copilul cum suferă, nu doresc nimănui, de asta am făcut şi aceste demersuri să nu mai treacă nimeni prin ce a trecut fetiţa noastră.”

Familia nu a cerut încă daune, dar decizia finală o va lua în funcție de ce va arăta certificatul medico legal. Familia a făcut şi mai multe solicitări autorităţilor.

Andrei Croitoru, avocatul familiei, ne-a declarat: ”Am înaintat către Colegiul Medicilor, Ministerul Sănătăţii şi către conducerea spitalului să ne spună exact care este persoana care se ocupa şi care avea sub supraveghere implementarea acestei situaţii, respectiv dezinfectarea prin lampa UV, care ar putea fi efectele ce se vor răsfrânge asupra minorului şi tatălui minorului. Pentru a ajuta organele de cercetare penală am depus şi aceste solicitări.”

La scurt timp după incident, spitalul a început o anchetă internă. Asistentul care a preluat familia și-a dat demisia, iar o infirmieră nu mai lucrează în zonele în care sunt pacienţi, până la finalizarea anchetei. Inspecţia sanitară a făcut deja verificări şi a amendat unitatea sanitară cu 20.000 de lei. Când inspectorii au verificat prin sondaj fişele de post au observat faptul că nu conțin responsabilitățile fiecărui angajat conform legislației sanitare în vigoare, dar şi că nu tot personalul nu respectă Protocolul privind utilizarea lămpilor UV. Asistenta și infirmiera care erau de gardă au primit și ele câte o amendă de 2000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite