Plăţile online cu cardul vor avea noi reguli în 2021 pentru a preveni frauda
29 Decembrie 2020, 13:40 (actualizat 29 Decembrie 2020, 13:46)
(actualizat 29 Decembrie 2020, 13:46) | Știrile TVR

România va aplica din ianuarie 2021 o nouă directivă europeană care presupune o autorizare mult mai sigură a plății cu cardul online, măsură care va afecta toți operatorii din sistemul de plăți electronice, care vor solicita autorizarea plăților în doi pași.

Introdus cu scopul de a reduce fraudele din e-commerce prin adăugarea unui filtru de protecție pentru clienți atunci când fac o plată online, 3D Secure este un standard internațional de securitate pentru plățile cu cardul online.

Totodată, începând cu 1 ianuarie 2021 toate plățile cu cardul efectuate la magazinele online din Europa, inclusiv România, vor trece prin fluxul 3D Secure şi autorizare a plăților cu minimum doi factori (ceva ce ești – amprentă/face ID, ceva ce deții – telefon/cartelă, ceva ce cunoști – parolă/PIN), conform directivei europene.

Acest lucru înseamnă că unele tranzacții ar putea fi respinse, în situația în care magazinul online, de pe care vrei să faci cumpărături, nu a implementat acest protocol de securitate.

 

 

 

sursa mediafax