Ploaie torențială, grindină și trafic blocat pe DN22, în județul Constanța. Mai multe gospodării au fost inundate

26 octombrie 2020, 08:32

Inundații și copaci căzuți pe carosabil

Un număr de 20 de apeluri au fost primite luni dimineaţă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ”Dobrogea”, fiind sesizate autorităţile de inundarea unor gospodării şi căderea de copaci pe carosabil în localitatea Cerchezu şi cartierul Palazu al municipiului Constanţa.

„De la intrarea în vigoare a codului portocaliu şi până în momentul de faţă, prin SNUAU 112 s-au primit peste 20 de apeluri ce sesizează gospodării sau case inundate, dar şi copaci căzuţi pe carosabil. S-au anunţat autorităţile locale (primăriile), dar şi echipaje de pompieri care acţionează pe raza localităţilor Palazu Mic şi Cerchezu„, a transmis ISU „Dobrogea”.

Potrivit Regiei Autonom Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa, începând cu ora 8,00, mai multe staţii de pompare au înregistrat variaţii şi căderi de tensiune, neputându-se furniza apă potabilă, ca urmare a lipsei de energie electrică în localităţile Topraisar, Cobadin, Viişoara şi Valu lui Traian.

(w500) Grindina l

Circulația întreruptă pe DN22

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că pe DN22 Constanța – Tulcea, la intrare în localitatea Mihai Viteazu, din cauza unei furtuni și a carosabilului umed, un autocamion a derapat și a rămas imobilizat de-a latul pe suprafața de rulare.

Nu au fost înregistrate victime, dar circulația este întreruptă pe ambele sensuri.

De asemenea, traficul este îngreunat din cauza condițiilor meteorologice și în zona localității Palazu Mic, pe DN 22, unde o cantitate mare de noroi și pietre a ajuns pe șosea. Se acționează pentru remedierea situației, au transmis polițiștii.

Cod galben de inundații, valabile pe râuri din județele Tulcea și Constanța

Hidrologii au emis luni dimineața avertizări Cod galben de inundații, valabile pe râuri din județele Tulcea și Constanța.Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din județel Tulcea și Constanța.

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00 în județul Cosntanța și până la ora 14.00 în Tulcea.

Județele Constanța și Tulcea au fost luni dimineața sub Cod portocaliu de ploi și vijelii

Si meteorologii au emis, luni, dimineața, o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt puternic, valabilă în județele Tulcea și Constanța până la ora 9.00. Alte nouă județe din țară sunt sub avertizare Cod galben de ceață.

Potrivit ANM, Codul portocaliu vizează localitățile Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Grădina din județul Constanța și localitățile Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga, Dorobanțu din județul Tulcea.

În aceste zone se vor semnala averse ce vor depăsi 35 l/mp; frecvente descărcări electrice; grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie.

Și la munte, din cauza condițiilor meteo, mai mulți turiști s-au rătăcit în timp ce coborau din Masivul Bucegi. Jandarmii au salvat doi adulți și doi copii li i-au adus în siguranță la baza muntelui.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite