PODCASTv: Adrian Bucur, discuție cu sociologul Gelu Duminică despre declarațiile controversate ale lui Viktor Orban și despre cazul Buhnici
27 Iulie 2022, 11:36 (actualizat 27 Iulie 2022, 17:57)
(actualizat 27 Iulie 2022, 17:57) | Știrile TVR

Adrian Bucur a discutat, miercuri, cu sociologul Gelu Duminică, în cadrul emisiunii „PODCASTv”, despre declarațiile controversate ale premierului Ungariei, Viktor Orban, de la Băile Tușnad, dar și despre scandalul creat în spațiul public românesc de o serie de afirmații ale lui George Buhnici despre femei.

România a ajuns pe prima pagină în presa mondială ca locul de propagare a unor mesaje rasiste fără precedent. Declarațiile lui Viktor Orbán de sâmbătă de la Băile Tușnad, în inima Transilvaniei, despre puritatea rasială și „rasă maghiară", glumele sale dezgustătoare despre evreii omorâți în Holocaust sau mesajele violente împotriva imigranților ori minorităților sexuale au generat un val de furie și în societatea românească. Nu pe măsura și la nivelul clasei politice de la București, care reacționează tardiv și timid la ideologiile antidemocratice propagate de Orban sau Puțin și propagandă putinistă.

Cei doi au discutat și despre cazul Buhnici și reacțiile furibunde din societatea românească, dar și despre impostura politicienilor cu doctorate plagiate, cultivată de noua lege a Educației.