Polițiști filmați în timp ce agresau un bărbat încătușat. Imagini șocante

28 noiembrie 2022, 12:14

În imaginile din presa locală se vede cum unul dintre agenți îl calcă pe cap pe bărbatul încătușat, după ce un alt agent îl lovește cu piciorul. În filmare apar inițial doi agenți, iar ulterior vine și un al treilea.

Într-un comunicat de presa, IPJ Cluj a transmis că, în urma apariției imaginilor a fost declanșată o anchetă.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie a.c., produs în municipiul Cluj-Napoca”, se arată în comunicat.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe Strada Republicii din municipiu.

Ajunși la fața locului, polițiștii l-au identificat pe brabatul responsabil de scandal, acesta a refuzat să se legitimeze și, mai mult, a fugit de polițiști.

IPJ Cluj recunoaște într-un comunicat că polițiștii au folosit forța pentru a-l imobiliza și spun că cel urmărit ar fi căzut după ce s-a împiedicat.

Pe imaginile filmate de un amator de la un balcon se vede cum polițiștii folosesc forța și la un moment dat, unul dintre aceștia se aruncă cu piciorul spre cel pus la pământ, iar celălalt pare că trece cu piciorul peste capul celui imobilizat.

Imaginile nu sunt foarte clare, dar pe sunet se poate auzi cum victima, cel pus la pământ, țipă.

Se fac verificări și a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, însă nu în cazul tânărului, ci în cazul agenților de pază, care ar fi bruscat o femeie și ar fi folosit și spray-ul lacrimogen.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă