Poliția catalană a fost alertată privind posibilitatea unui atentat înaintea celui înregistrat la Barcelona. Alerta a fost considerată falsă

1 septembrie 2017, 12:46

Guvernul catalan recunoaște că a fost anunțat încă din luna mai, dar neagă faptul că informația ar fi venit de la agenția americană. Poliția catalană nu specifică sursa anunțului, dar recunoaște că acesta a fost considerat drept fals.

Atentatul comis în 17 august la Barcelona a produs moartea a 15 persoane și rănirea altor 120, după ce o furgonetă condusă de un marocan de 22 de ani a intrat în mulțimea de turiști de pe Ramblas.

Presupusele erori comise în depistarea și lichidarea celulei teroriste de la Barcelona sunt dezbătute intens de opinia publică, dar guvernul catalan crede că se duce o campanie de denigrare a poliției regionale.

Catalonia pregătește un referendum de independență fără acordul statului, iar reacția după atentatele de la Barcelona și Cambrils ar trebui să demonstreze maturitatea administrației catalane în gestionarea acestor crize.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă