Poliția londoneză este rasistă, misogină și homofobă la nivel instituțional, potrivit unei analize. Ofițer al poliției metropolitane: I-am dezamăgit pe londonezi

Poliția londoneză
Poliția londoneză
21 martie 2023, 11:44

Revizuirea a fost comandată de șefa de atunci a poliției metropolitane, Cressida Dick, în 2021, după ce un ofițer în activitate a fost condamnat la închisoare pe viață pentru violul și uciderea unei femei, Sarah Everard, într-un caz care a șocat țara și care, împreună cu alte cazuri ulterioare de crime împotriva femeilor , a atras atenția asupra unei culturi profesionale mai largi a poliției.

„Există rasism instituțional, sexism și homofobie, în interiorul organizației, în ceea ce privește modul în care sunt tratați ofițerii și personalul, și în afara organizației, în ceea ce privește modul în care sunt supravegheate comunitățile”, se arată în raport, adăugând că forțele de poliție „dezamăgesc femeile și copiii”.

Analiza independentă, care a fost condusă de Louise Casey, care face parte din camera superioară a Parlamentului britanic, a constatat deficiențe „grave” în întreaga instituție, despre care a spus că vor necesita „reforme radicale”.

Această analiză are loc la peste două decenii după ce, în 1999, o anchetă privind uciderea adolescentului de culoare Stephen Lawrence a identificat rasismul instituțional în cadrul poliției în ceea ce privește intervenția acesteia.

„Indiferent de modul în care o priviți, indiferent de etichetă sau descriere, dovezile sunt absolut clare că, ca instituție, sunt prejudiciate și discriminatorii? Da, sunt”, a declarat Casey reporterilor înainte de publicarea analizei.

Comisarul Met, Mark Rowley, un ofițer de poliție cu cel mai înalt rang din Marea Britanie, a declarat reporterilor: „I-am dezamăgit pe londonezi și am dezamăgit propria noastră linie de front, iar acest document descrie acest lucru în mod clar… Îmi pare profund rău”.

„Analiza generează o serie întreagă de emoții: furie, frustrare, jenă… Dar, mai presus de toate, generează determinare”, a adăugat el. El a spus că departamentul de standarde profesionale al Forțelor de Ordine a fost ” consolidat” și că, cu ajutorul lor, „concediem ofițeri într-un ritm mai rapid”.

Cu toate acestea, el a spus că treaba nu s-a terminat încă.

„Nu pot spune că am redus încă la zero riscul unui ofițer nepotrivit, dar în fiecare zi eliminăm oameni și facem progrese”, a spus el, întrebat dacă mai există ofițeri acuzați de infracțiuni precum crimă, viol și abuz domestic care activează în cadrul forțelor de ordine.

Analiza de 360 de pagini a arătat că forțele de ordine au nevoie de o conducere puternică, de un serviciu de protecție a femeilor și de o nouă strategie pentru copii, printre alte recomandări de reformă.

Raportul interimar al lui Casey a arătat, în octombrie anul trecut, că a constatat că poliției îi ia în medie 400 de zile pentru a rezolva acuzațiile de comportament neadecvat împotriva ofițerilor săi.

„Cred doar că (cazul lui Everard) este atât de îngrozitor și trebuie să fie un moment în care să vină schimbarea – (dar) schimbarea nu a venit. Așa că acum această analiză trebuie să facă acest lucru și trebuie să își asume responsabilitatea pentru a obține schimbarea necesară”, a declarat Casey.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă