Polițiști acuzați de violență de familia unui bărbat arestat pentru ultraj

15 mai 2019, 14:05

Pe 2 mai, în comuna vasluiană Pochidia, o femeie a sunat la poliție să reclame că are un conflict dur cu un bărbat. Doi agenţi au preluat imediat cazul şi s-au dus să vadă ce se intâmplă. Au găsit-o pe reclamantă şi, chiar de faţă cu oamenii legii, un vecin ar fi încercat să o lovească pe femeie.

Poliţiştii l-au oprit şi, când i-au cerut să se legitimeze, bărbatul l-a bruscat pe unul dintre agenți. Poliţiştii au fost nevoiţi să îl imobilizeze cu forţa şi să îl încătuşeze.

Ulterior, bărbatul a acuzat dureri și a fost dus cu o ambulanță la spitalul din Bârlad.

Familia bărbatului susține că a fost lovit nejustificat și a prezentat presei imagini de pe camerele de supraveghere din localitate.

Primarul din Pochidia este de partea familiei.

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor: „Din imaginile pe care le-am văzut și din documentarea pe care am făcut-o în această dimineață, este foarte clar că poliția a acționat corect, a acționat justificat, a folosit forța în condițiile legii, repet, doar pentru încătușare, nu pentru alte operațiuni, știu eu, judiciare„.

Cei doi agenți de poliție implicați în această misiune au depus plângere împotriva bărbatului și a fost deschis un dosar penal pentru ultraj.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite