Polițiștii spun că bebelușul din Alba a fost ucis de tatăl său înainte ca ei să fie alertați. Specialiștii consideră că e aproape imposibil de stabilit cu exactitate ora decesului

28 martie 2023, 17:37

Pe de altă parte, ezitarera polițiștilor în a interveni în forță are și o altă cauză – teama că ar fi puși să plătească pagubele și nu ar putea dovedi că măsura era justificată.

Poliția română susține că știe la ce oră a fost omorât copilul de 1 an de tatăl său. Mai exact, înainte că ei să fie alertați de mama micuțului. Situație în care, indiferent cât de repede puteau interveni, nu-l mai puteau salva.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR: Din primele concluzii ale criminaliștilor ora decesului și nu o spun că o scuză pentru colegii din Alba și vă rog să îmi permiteți să prezint datele reale – ora decesului copilului a fost între 00.00 și 1.00 noaptea, așadar înainte de a fi sesizați.

Pe certificatul de deces al băiețelului nu apare însă ora morții. Profesorul Vladimir Beliş, fost director al Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici, susține că ar fi și dificil de stabilit.

Vladimir Beliș: A aprecia ora decesului, chiar în limite destul de largi este hazardat şi din punct de vedere medico-legal nici nu se prea obisnuieşte. Ceea ce se poate spune este că unul din stadii cum ar peteşiile se găsesc în stadiu final, lucru acesta medicul legist are posibilitatea să le constate şi poate să spună că au trecut mai mult de 18-20 de ore de la deces. Dar cât a trecut nu poate să spună niciodată nimeni. Dacă criminaliştii nu au făcut medicină legală e vina învăţământului.”

Polițiștii din Alba spun că nu aveau informații care să indice un pericol iminent. Unul dintre ei, cel care a avut un scurt dialog cu tatăl copilului, a mai încercat de 13 ori să vorbească cu el. Dar suspiciunile și intuiția par să nu fi fost suficiente că să-i determine să intervină în forță.

Mihai Zlat, vicepreşedinte SNPPC: Au fost destule cazuri în care colegii mei au spart ușa, nu s-a dovedit că s-a săvârșit o infracțiune și tot ei au fost cei care au plătit pentru că nu a existat o infracțiune flagrantă ci doar anumite indicii și elemente și ei sunt puși să plătească pagubele în urma distrugeri bunurilor.

La Inspectoratul de Poliție din Alba se face acum o analiză a modului în care s-a acționat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă