Polonia a confirmat primul caz de infecţie cu noul coronavirus înregistrat în această ţară

Coronavirus
Coronavirus
4 martie 2020, 11:27

Polonia a confirmat primul caz de infecţie cu noul coronavirus înregistrat în această ţară, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Lukasz Szumowski, informează Agerpres, care citează Reuters.

Szumowski a declarat că pacientul este internat într-un spital din Zielona Gora, în vestul Poloniei, iar starea sa este bună. Pacientul a revenit recent din Germania, a precizat ministrul. Familia şi persoanele cu care el a intrat în contact au fost plasate în carantină. 

500 de persoane sunt plasate, în total, în carantină în Polonia, iar 68 de persoane suspectate că ar fi infectate sunt tratate în spitale.

Zeci de mii de persoane din întreaga lume au contractat noua tulpină de coronavirus, care a început să se răspândească din oraşul Wuhan, din China, în decembrie anul trecut.

China a raportat, astăzi, o scădere a numărului de noi cazuri de coronavirus, pentru a treia zi consecutiv, dar și 38 de decese suplimentare faţă de ziua anterioară. Bilanţul la nivel naţional a ajuns la 2.981 de decese, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate. Peste 80.200 de persoane au fost infectate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite