Poluarea pe râuri a atins un nivel alarmant. Peturi și gunoaie au ajuns și în Dunăre

16 iunie 2020, 20:08

Apele umflate ale râului Cerna au adunat deșeurile aflate pe mal și le-au purtat până la un baraj făcut de autorități în dreptul podului din apropierea orașului Orșova. Dar peturi și gunoaie au ajuns și în Dunăre. Cei de la Gospodărirea Apelor spun că vor interveni însă abia mâine.

Reprezentanții Apelor Române care au ajuns în zonă au descoperit și un localnic care executa lucrări de nivelare pe un teren aflat în apropierea râului Cerna și care deversa pământ amestecat cu deșeuri în apele râului.

Bărbatul a fost amendat cu 25.000 de lei. Situația din zonă, însă, este departe a fi rezolvată.

Și în Olt, o viitură puternică a blocat cursul râului Olteț şi a strâns zeci de spectatori pe un pod, care priveau dezorientaţi poluarea masivă. Curăţarea zonei s-a făcut cu ajutorul excavatoarelor.

Dacă nu s-ar fi intervenit urgent, tot dealul pe care se află mănăstirea Mâinești ar fi luat-o la vale, iar podul care face legătura cu orașul ar fi fost distrus în totalitate. Poluarea râurilor nu ocolește nici județul Brașov. Cel mai afectat curs de apă de aici este râul Olt. Gunoaiele se strâng de obicei în jurul picioarelor de pod sau în zona barajelor.

Autoritățile de mediu fac periodic controale și aplică amenzi. Prea puțin însă, pentru că oamenii continuă să arunce gunoaie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite