Porți deschise la Săvârșin. Românii pot vizita Domeniul Regal privat până în luna octombrie

1 mai 2022, 20:08

În reședinţa de la Săvârșin, primii vizitatori au asistat la un concert odată cu inaugurarea Casei de Ceai, în care Regele Mihai sau Regina Mamă Elena, își primeau musafirii înainte de a pleca în exil. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta a primit și daruri de la vizitatori.

Domeniul Regal din Săvârșin va putea fi vizitat până la sfârșitul lunii octombrie. Cei pasionați de mașini pot intra în muzeul Automobilului, inaugurat de Regele Mihai, în 2011, când a împlinit 90 de ani, în aceeași clădire în care era atelierul său în anii ’40. Aici au fost aduse ulterior din Elveția toate jeep-urile militare pe care le-a condus și le-a reparat Majestatea Sa.

Casa Tehnică, cea a Musafirilor, Grădina Ascunsă, Micul Pavilion, Lacul și insula, Grădina Toscană, Aleea Lungă și Aleea Stejarilor Bătrâni pot fi de acum vizitate de oricine.

Domeniul Regal Săvârșin a fost cumpărat de Regele Mihai în 1943, pentru a fi mai aproape de românii din Transilvania ocupată. 5 ani mai târziu regimul comunist i l-a confiscat. Majestatea Sa Margareta l-a restaurat și l-a făcut să arate exact ca în anii ’40.

O parte din Domeniul Regal Săvărșin a intrat în circuitul turistic anul trecut și peste 50 de mii de turiști l-au vizitat deja.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite