Porția de bunătate. Voluntarii au gătit bucate tradiționale pentru bătrânii nevoiași și pentru oamenii străzii

2 decembrie 2020, 10:58

Fac acest lucru de șapte ani și nu trece nici măcar o săptămână fără că sute de oameni din Cluj să-și primească porția de …bunătate!

În fiecare zi, începând cu ora 12.00, bucătăria Asociației O Masă Caldă se umple de oameni veseli și neobosiți. Ziua Națională a României nu a făcut excepție! Voluntarii s-au gândit să-i facă pe cei care așteaptă zilnic porția de mâncare să simtă că e sărbătoare.

Dacian este unul dintre cei mai dedicați voluntari. A aflat de proiect acum doi ani și, de atunci, nu lipsește nicio zi din bucătărie.

Și pentru Ionuț, voluntariatul la O Masă Caldă a devenit o activitate zilnică. Deși are o altă meserie, el reușește să ajungă și în bucătărie, iar între timp a devenit chiar coordonator al asociației.

Iar de 1 decembrie, voluntarii au gătit bucate tradiționale – fasole și cârnați.

Zilnic, se fac aproximativ 250 de porții care ajung la bătrânii nevoiași, la oamenii străzii și la centrele pentru copii. Deși par multe, acestea se împart în câteva minute . Reprezentanții Asociației spun că de fiecare dată vin și voluntari noi, iar pentru luna decembrie, aproape toate echipele sunt formate.

Proiectul O Masă Caldă a început în Cluj-Napoca și s-a extins în toată țara. Acum, în fiecare săptămână sunt distribuite 1900 de porții de mâncare caldă în șapte orașe din România.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite