Portretul unei fetițe de etnie romă, pe zidul unei școli din Timișoara. Spații comune pentru cetățenii comunității, un proiect al Universității de Vest
20 Octombrie 2020, 11:22
(actualizat 20 Octombrie 2020, 11:46)

Școala Gimnazială Nr. 1 și Liceul Grigore Moisil din Timișoara au prins culoare. Două picturi murale cu o suprafață totală de 500 de metri pătrați au fost realizate pe clădirile unităților de învățământ. Mesajul: "Diferiți, dar împreună!". Lucrările reprezintă partea simbolică a unui proiect mai amplu, ce are ca scop integrarea socială a etniei rome.

Picturile murale au fost realizate în două săptămâni, de artiștii Corina Nani și Flaviu Rouă.

Mesajul transmis este unul de depășire a limitelor trasate de stereotipuri și tipare culturale. În plus, se dorește integrarea școlilor în circuitul turistic al street-art-ului din Timișoara. Inspirația pentru cele două picturi a venit de la ideea de multiculturalitate.

Ideea proiectului derulat de Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest este de a crea "spații comune" pentru cetățenii comunității, care să genereze înțelegere reciprocă.

Proiectul este finanțat prin programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie 2014-2020 al Uniunii Europene și este implementat în parteneriat greco-româno-italian.