Portugalia: Măștile cu senzori intră în producția de serie

26 noiembrie 2020, 14:27

Portughezii fabrică măști ultra-tehnologizate, care nu doar protejează de coronavirus, ci măsoară umiditatea, saturația de oxigen, monitorizează ritmul de respirație al utilizatorului și chiar identifica modificări de la standardele de protecție

Toate aceste funcții sunt realizate cu ajutorul unui senzor integrat în material care colectează date și le transmite către o aplicație pe mobil. Una dintre părți e acoperită cu un strat antiviral, cealaltă – cu un strat anti-ceață. Masca e în faza de testare, va costă cam 25 de euro și va apărea pe piață la începutul anului viitor.

Japonezii se pot proteja acum într-un stil luxos: au fost puse în vânzare măștile împodobite cu diamante și perle. Costă 9.600 de dolari bucată.

Diamantul are 0,7 carate, sunt adăugate 300 de cristale swarovski și 330 de perle pe fiecare mască. Sigur, puțină lume cumpără așa ceva. Dar, după cum spune compania care le fabrică, scopul lor nu e unul neapărat comercial. E de ajuns ca lumea deprimată din cauza coronavirusului să se simtă un pic mai bine uitându-se la o asemenea mască sclipitoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite