Poveste din linia întâi. Cum a fost tratat cu succes la Cluj-Napoca al doilea caz de coronavirus din România

31 decembrie 2020, 11:56

În ultimele 10 luni, de când pandemia a cuprins și țara noastră, doamna doctor Mihaela Lupșe și-a văzut părinții doar la geam. Și asta pentru că, din primul moment când noul coronavirus a trecut granița și a ajuns la noi, medicul specialist s-a aflat în echipa din prima linie.

A făcut parte din echipa care a tratat primul pacient infectat din Transilvania și al doilea la nivel național. Spune că nu a fost deloc ușor, a fost o provocare pe care nu o va uita niciodată.

Zecii de ani de școală, cursuri intensive și dascălii dedicați nu au fost suficienți odată ce medicul Mihaela Lupșe a ajuns față în față cu noul coronavirus.

Astfel, că după multe nopți nedormite, cărți citite și recitite și o documentare temeinică, doctorul, alături de colegi, a reușit să pună la punct primul protocol pentru tratamentul celor infectați.

Vestea că un vaccin care are menirea să oprească răspândirea virusului a fost în sfârșit realizat este o gură de aer curat pentru medicul Mihaela Lupșe. S-a programat luni pentru imunizare. E poate unul dintre cele mai frumoase cadouri de sărbători și speranța de păși în noul an imună în fața coronavirusului.

Munca asiduă, medicii dedicați care au muncit nonstop și tehnica de ultimă generație a dus la salvarea multor pacienți.

Pe 1 decembrie, medicul, alături de alți colegi de breaslă din țară, a fost premiat de președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului i-a recompensat pe toți cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler pentru implicarea în lupta cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite