Povestea lui Brâncuși, spusă la Madrid. Au fost expuse opere de referință, dar și unele mai puțin cunoscute publicului

16 februarie 2023, 21:04

Publicul din Madrid a aflat povestea din spatele operelor lui Brâncuși, care vor fi aduse în România din marile muzee ale lumii, dar și din colecții private.

”Cea mai mare contribuție o are bineînțeles centrul Pompidou din Paris, dar sunt lucrări și din Veneția și de la Tate din Londra. Este cea mai mare expoziție Brâncuși din ultimii 50 de ani organizată vreodată în România”, ne-a declarat Ruxandra Adam, șef birou Turism CJ Timiș.

”Sunt foarte multe momente de descurajare în organizarea unei astfel de expoziții, împrumuturi care nu se acordă, probleme de transport, dar noi ne menținem curajul și sperăm să facem o expoziție frumoasă și care să rămână în istorie”, spune și Doina Lemny, curatorul expoziției.

”Expoziția Brâncuși, surse românești și perspective universale”, care va fi inaugurată în septembrie la Timișoara, va fi prezentată în toate capitalele europene.

Timișoara oferă peste 1500 de evenimente, un an în care sperăm că și românii din diaspora vor veni sau spanioli.

ICR Madrid și Ambasada României pregătesc și alte evenimente dedicate Zilei Brâncuși, sărbătorită în fiecare an pe 19 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite