#RespectCelorDinLiniaIntai | Povestea salvatorilor cu inimă mare din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara

30 aprilie 2020, 17:53

Pacient cu pacient, indiferent de afecțiuni, pentru că doar ei mai stau în calea morții. După aproape două luni de zile în care lumea medicală a fost zdruncinată de apariția noului coronavirus, cadrele medicale din secția ATI sunt în continuare pe baricade, neobosite, încrezătoare și pline de pasiune și entuziasm pentru meseria pe care o practică cu atâta dedicare.

Secția de Anestezie și Terapie Intensiva a Spitalului Județean din Timișoara este locul unde ajung cele mai grave cazuri medicale din vestul țării. Așa a fost înainte de pandemie și așa a rămas și acum. Aici, în fiecare secundă se duce lupta cu toate armele pentru viață.

Activitatea în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara se desfășoară la foc continuu. Aici vin în continuare pacienți. iar medicii și cadrele medicale fac tot ce le sta în putință să le salveze viețile.

Dan Ilincariu este asistent sef pe Secția de ATI și lucrează cu oameni aflați la granița dintre viață și moarte de aproape 30 de ani. Deși au trecut decenii, își pune în continuare pasiunea și energia în slujba sănătății.

În secția de Animare și Terapie Intensivă, fiecare respirație reprezintă o victorie. Cu pași mici, bolnavii reușesc în cele din urmă să facă pasul cel mare spre vindecare. Drumul este însă plin de obstacole care pot fi depășite doar cu multa muncă și pasiune. Medicii aflați la început de drum se adaptează din mers și se transformă cu fiecare caz din medic în salvator.

La Spitalul Județean din Timișoara exista și o secție ATI dedicată pacienților suspecți de COVID. Din cele 5 paturi, 4 sunt ocupate.

Spitalul Județean din Timișoara este singurul spital din vestul țării unde medicii efectuează intervenții chirugicale pe pacienții confirmați cu noul coronavirus.

O tânără din Arad, infectată cu noul coronavirus, a fost operată deja, cu succes, de medicii timișoreni. În secția de ATI a Spitalului Județean din Timișoara lucrează peste 350 de cadre medicale – medici, rezidenți, asistente, infirmiere și brancardieri. În două luni de când a început pandemia, niciunul nu a fost infectat cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite