Povestea unui refugiat afgan, blocat împreună cu familia într-un hotel din Kiev

19 februarie 2022, 20:51

Kievul este acum liniştit dar ameninţarea unui război este gândul care îi macină pe mulţi. Cu atât mai mult pe un refugiat afgan care acum mai puţin de 6 luni a reuşit să scape din ghearele unui alt conflict. Trăia la Kabul şi a lucrat ca traducător pentru militarii canadieni. În august, după venirea talibanilor a reuşit să scape cu ajutorul unui prieten jurnalist care i-a găsit loc într-un avion al forţelor ucrainene.

De când a ajuns la Kiev este blocat într-un hotel împreună cu familia extinsă, inclusiv 4 copii. Actele emise temporar de ucraineni au expirat şi nu pot să meargă nicăieri pentru că nu au niciun statut. În plus toţi membrii familiei au probleme de sănătate.

Familia de afgani speră că măcar autorităţile de la Kiev să le reînnoiască documentele de şedere temporară. Fără statut, fără ajutor şi rupţi de lume – lui Jawed îi este greu să mai întrevadă o rază de speranţă pentru familia lui.

Când şi dacă va ajunge vreodată în Canada, aşa cum i s-a promis atunci când a fost evacuat din ţara natală, rămâne de văzut. La Kabul autorităţile canadiene au acordat întregii familii statut de refugiat, dar de atunci aplicaţiile lor sunt pierdute în hăţişul birocraţiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă